Opis djelatnosti

Poštovani kupci,

obavještavamo Vas da naše poslovnice u Zagrebu, Rijeci i Puli ne rade, zbog inventure i predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, slijedeće dane:
ZATVORENO OD 25.12.2020. – 03.01.2021.

Čestit Božić i Sretna Nova godina, veselimo se budućoj suradnji u 2021. godini!
OTVORENO: 04.01.2021.

Zatvori

Želite li znati više o...?

S obzirom na povećanu potražnju i prodaju peći na pelete, u suradnji sa poslovnim partnerom iz Gorskog Kotara, tvrtka Mariterm je osigurala kontinuiranu dobavu peleta.

Dizalica topline je nezamjenjiv uređaj kada govorimo o energetski učinkovitom grijanju. U posljednje vrijeme je to jedan od najčešćih pojmova o kojem potrošači zainteresirani za investiranje u sustav grijanja traže informacije.

Rashladnici vode (rashladni agregati i hladnjaci vode, eng. chillers) se koriste i za komfornu i za industrijsku klimatizaciju i sluze kao izvor rashladnog učina pri neizravnom hlađenju, tj. za hlađenje vode (dodatnog prijenosnika energije) koja se razvodi cjevovodima do izmjenjivaca topline u ventilokonvektorima, klima-komorama i si.

Split sustavi uglavnom podrazumijevaju male klima uređaje rashladnog učina od 2 do 5 kW koji se sastoje od dva dijela: vanjske i unutarnje zidne jedinice.

Ventilokonvektori (eng. fan coil) se sastoje od izmjenjivača topline, ventilatora i filtra ugrađenih u jedno kućište. Izmjenjivač je pri tome izveden kao cijevni s lamelama (Cu-AI izmjenjivači) i unutar njega struji prijenosnik energije - voda.

Kondenzacijski plinski kotlovi su izvori topline sustava grijanja koji kao gorivo koriste plin i imaju mogućnost dodatnog iskorištavanja topline kondenzacije (latentne topline) vodene pare iz dimnih plinova u posebnom izmjenjivaču topline kojim se predgrijava ogrjevni medij (voda) iz povratnog voda sustava grijanja (il. 6.7 i 6.8).

Standardni plinski kotlovi su izvori topline sustava grijanja čija je radna temperatura ograničena izvedbom i utvrdena pri projektiranju pa je cijelo vrijeme pogona konstantna.

Nakon što se upali vatra u kotlu (ventilator je isključen i poklopac ložišta zatvoren) drvo se najprije dodatno isušuje. Kada se formira plamen uključuje se ventilator i otvara poklopac.

Newsletter

Upišite se na našu mailing listu i primajte obavijesti o novostima u našoj ponudi.